Pécs – OKJ Hegesztő tanfolyam + nemzetközi minősítés

Hamarosan...

Friedrich Ferenc

képzési referens (jelentkezések)
[email protected]
+36 70 423 2771

Nem szereted a mostani munkádat?
Kevés a jövedelmed?
Nincs megfelelő szakmai végzettséged?
Nehezen találsz stabil, hosszútávú munkát?

Hiányszakma

Jelenleg hatalmas az igény egész Európában a szakemberek iránt, ezért képzéseink tematikáit a nagyvállalatokkal szorosan együttműködve dolgozzuk ki, ezzel megteremtve a résztvevőink azonnali elhelyezkedését.

Magas várható jövedelem

Szerződött partnereinknek köszönhetően résztvevőink már kezdőként is kimagasló fizetéseket érhetnek el Magyarországon és Európa számos országában is.

Belföldi és külföldi munkalehetőségek

Több mint 50 szerződött partnerünk várja végzett résztvevőink jelentkezését főként Németországban, Hollandiában és Ausztriában, de számos kiemelt pozíció elérhető Magyarországon is.

Gyakorlatias, használható tudás

Minden tanfolyamunkon arra törekszünk, hogy résztvevőink a lehető legjobban használható tudást kapják és a jövőben valóban kamatoztathassák azt leendő munkahelyeiken.

A képzés célja

A képzés alapvető célja, hogy a képzésben résztvevők, mindennapi munkájuk során el tudják végezni a fém alkatrészek hegesztését és vágását, villamos ív, illetve fémolvasztásos vágásra vagy egybeolvasztásra szolgáló más hőforrások segítségével. Munkájukat megfelelő ismeretek birtokában végezzék, a vonatkozó szakmai, munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi előírások betartásával.

Végzett résztvevők

Végzett résztvevők

Megtérülő

Külföldi és belföldi cégek lehetőséget nyújtanak, hogy akár a képzés ideje alatt, vagy végezetével résztvevőink elhelyezkedjenek. Így a befektetett tanfolyamdíj rövid időn belül megtérül.

Munka és családbarát

Rugalmas oktatási rendszerünknek köszönhetően munka és család mellett is végezhető.

Kamatmentes részletfizetés

Nem kell egy összegben befizetni a tanfolyam díját, hanem havonta egyenlő részletekben is fizethető.

Modulok

OKJ száma:
31 521 09 - Volfrámelektródás védőgázas ívhegesztő
31 521 03 - Fogyóelektródás védőgázas ívhegesztő
31 521 01 - Bevontelektródás kézi ívhegesztő
31 521 05 - Gázhegesztő

Jelentkezés feltételei:
- alapfokú iskolai végzettség (8. ált.)
- orvosi alkalmassági igazolás
- betöltött 18. életév

Témakörök / Modulok:
10163-12 Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem
10162-12 Gépészeti alapozó feladatok
10180-12 Hegesztés előkészítő és befejező művelete

Nyilvántartási számunk: E-000446/2014

Választható eljárások

Fogyóelektródás védőgázos ívhegesztésről bővebben:
A fogyóelektródás, másnéven MIG (esetleg MAG) ívhegesztés esetén egy villamosív képződik a hegesztett munkadarab és a huzalelektróda vége között. Az ívet egy aktív (MAG) vagy egy passzív (MIG) gázsugár védi. Kedvelt eljárás, hiszen szinte bármilyen típusú fém esetén használható.

Volframelektródás semleges védőgázos ívhegesztésről bővebben:
Ezen hegesztési eljárás rövidítése AWI, de nemzetközileg a TIG mozaikszót használják rá. Az argon védőgázos hegesztés során a hegesztendő alapanyag illetve a volfrám-elektród közötti ívet egy argon buborék veszi körül. Az hogy ezen argon gázbuborék mennyire hatékonyan képes ellátni feladatát, két dologtól függ. Egyrészről a argon gáz sűrűségétől, másrészről pedig a hegesztés sebességétől. Magasabb hegesztési sebesség esetén ugyanis a gázbuborékból könnyedén kiléphet az ív, vagyis a volframelektródás ívhegesztés komoly odafigyelést és precizitást igényel.

Gázhegesztésről bővebben:
Az egyik legalapvetőbb hegesztési eljárás, melynek során a pálca anyag, illetve a hegesztendő felület az égőfej szájnyílásánál egybeolvad. Ezek egy közös, úgynevezett hegfürdőben összekeverednek, majd az anyag kihűlése és megdermedése után egy egységes varratot képeznek.

Bevont elektródás kézi ívhegesztésről bővebben:
Ezen hegesztési eljárás során a munkadarab és a fém elektróda között egy villamosív jön létre. Az elektróda bevonatából képződő gázok védőburokként szolgálnak hegesztés közben az olvadt fém számára. Közben a bevonatból egy úgynevezett salak képződik, melynek célja hogy eltávolítsa a szennyeződéseket az olvadékból és megvédje lehűlés közben a fémet azáltal, hogy egy védőréteget képez annak felszínén. Ezt az eljárást elsősorban a gépiparban, főként hajóépítésnél, illetve helyszíni, szerkezeti szereléseknél alkalmazzák.