Talán nem a legnépszerűbb tevékenységek közé sorolható a köznyelvben targonca vezetőként elterjedt munkakör. Egy meglepően jól fizető állásról van azonban szó, és nem elhanyagolható tény az sem, hogy rengeteg helyre keresnek ilyen végzettségű szakembert.

 

Intenzív, egy hónapos képzésünk során a tanulók elsajátíthatják az összes feladatot, amelyet majd egy ilyen poszt betöltésekor el kell látniuk. Többféle irányzata létezik, hiszen az anyagmozgatás nem csupán raktárokban, hanem a mezőgazdaságban és építkézeseken is történhet. Ennek megfelelően többféle gép kezelését tanulhatják ki a tanfolyamot elvégzők. Többek között targonca, különféle szállítógépek, útépítőgépek, vasútépítő gépek, toronydaruk vagy éppen járműves emelőszerkezetek szakszerű, biztonságos irányítását tanulhatják ki diákjaink.

Az építő- és anyagmozgató gép kezelő tanfolyamot akár kiegészítésként is érdemes elvégezni, hiszen sok munkakörhöz hasznosítható, és munkahelytől függően sokféle bérpótlékra lehet majd lehetősége a munkavállalónak.