TÜV Minősített hegesztő vizsga

Megszerezhető minősítő szakképesítések: 135: fogyóelektródás aktív védőgázos ívhegesztés (CO2) 141: wolframelektródás védőgázos ívhegesztés (AVI) 111: bevont elektródás ívhegesztés

Jelentkezés feltétele: Nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség, orvosi alkalmasság, 18. életév betöltése

Hiányszakma

Jelenleg hatalmas az igény egész Európában a szakemberek iránt, ezért képzéseink tematikáit a nagyvállalatokkal szorosan együttműködve dolgozzuk ki, ezzel megteremtve a résztvevőink azonnali elhelyezkedését.

Magas várható jövedelem

Szerződött partnereinknek köszönhetően résztvevőink már kezdőként is kimagasló fizetéseket érhetnek el Magyarországon és Európa számos országában is.

Belföldi és külföldi munkalehetőségek

Több mint 50 szerződött partnerünk várja végzett résztvevőink jelentkezését főként Németországban, Hollandiában és Ausztriában, de számos kiemelt pozíció elérhető Magyarországon is.

Gyakorlatias, használható tudás

Minden tanfolyamunkon arra törekszünk, hogy résztvevőink a lehető legjobban használható tudást kapják és a jövőben valóban kamatoztathassák azt leendő munkahelyeiken.

A képzésről

Cégünk a mai modern elvárásoknak megfelelően, akár kombinált bizonyítvány megszerzésében is tud segíteni Önöknek, ami azt jelenti, hogy a munkavállaló két eljárásban is hegeszthet, így még könnyebb a piaci elhelyezkedése.

A felkészítést a GranSol Akadémia biztosítja Önöknek, a vizsgáztatást az erre a kijelölt akkreditált szervezet végzi (Mellékelten csatoljuk akkreditálási okiratukat és egy mintát a nemzetközileg is elfogadott bizonyítványról).

Nemzetközi sok éves tapasztalattal rendelkező oktatóink folyamatosan felmérik a résztvevők tudását, ügyességét. Mindenki a korábban megszerzett tudásához mérten részesül a felkészítésben, és így nem szabunk határokat az elérendő minősítésben. Ha valakinek van előképzettsége, vagy volt korábban minősítése egy magasabb szint elérésére is van lehetősége, ilyen például a csőhegesztés.

Megszerezhető minősítő szakképesítések:
- 135: fogyóelektródás aktív védőgázos ívhegesztés (CO2)
- 141: wolframelektródás védőgázos ívhegesztés (AVI)
- 111: bevont elektródás ívhegesztés

Eredményes vizsga esetén TÜV által kiállított minősítés szerezhető.

 

A vizsgára jelentkezés feltételei:
- Nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
- orvosi alkalmasság
- 18. életév betöltése

A tanfolyam elvégzése mely munkakörök betöltésére jogosít:
TÜV Minősített hegesztő különböző eljárásokban.

Elérhető hegesztési eljárások
Kézi ívhegesztés bevont elektródával 111
MIG hegesztés 131
MAG hegesztés 135
TIG hegesztés 141
TIG hegesztés hozaganyag nélkül 142
Oxigén-acetilén hegesztés 311
A hegesztési eljárás megváltoztatása esetén új vizsga szükséges, de a 135 érvényes a 138-ra és fordítva. 141,143,145 érvényes a 141-re, a 142-re, 143-ra és a 145-re, a 142 csak a 142-re érvényes
Hozaganyagok
Ötvözetlen és finomszemcsés anyagok FM1
Korrózióálló és hőálló acélok FM5

A tanúsítás menete

1. A minősítés (vizsgálat):

Az elméleti és gyakorlati vizsgán szereplő feladatokat a kinevezett szakértő felügyelete mellett a vizsgázók önállóan oldják meg. Erre a vizsga megkezdésekor kihirdetett időkeret áll rendelkezésre. Cégünk kötelezettséget vállalt arra, hogy a helyszínen biztosítja a minősítő vizsga lefolytatásához szükséges gépeket, berendezéseket, engedélyezett vizsgahelyet, alapanyagokat, hozaganyagokat és segédanyagokat, valamint a megfelelő utasításokat (WPS, BPS). Ha az előírt feltételek nem teljesülnek, akkor a minősítést végző szakértő jogosult a vizsga megszakítására. Ilyen esetekre cégünk vizsgagaranciát vállal. A vizsgázóknak hivatalos dokumentummal (pl.: személyi igazolvány) igazolniuk kell személyazonosságukat.

2. A tanúsítvány kiadásának a menete:

A szakértő által hivatalosan rögzített eredmények kiértékelésre kerülnek. Minden követelmény teljesülése estén a Gransol Akadémia kiállíttatja a megfelelő tanúsítványt az erre jogosult vizsgaközponttal. Az érvényességi tartomány és az érvényességi idő az alapul vett szabványnak és az érvényes jogszabályoknak felel meg.

3. Közzététel:

A kiadott tanúsítványokról a Gransol Akadémia és a vizsgaközpont nyilvántartást vezet. A tanúsítás ténye felsorolásszerűen nyilvánosságra hozható.

4. Jelentési kötelezettség:

Cégünknek minden a tanúsított termékkel kapcsolatos kifogást, valamint az ezzel kapcsolatos helyesbítő intézkedést dokumentálnia kell és ezeket az információkat a tanúsító számára elérhetővé kell tennie.