TÜV Minősített hegesztő képzés

OKJ száma: Tanúsítványt adó képzés

Jelentkezés feltétele: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség, orvosi alkalmassági igazolás, 18. életév betöltése

A minősített hegesztő szakma- és munkaspecifikusan az adott munkára felkészítő tanfolyam, ebből adódóan rövidebb időn belül lehet megszerezni a választott eljárásból a nemzetközi minősítést.

Hiányszakma

Jelenleg hatalmas az igény egész Európában a szakemberek iránt, ezért képzéseink tematikáit a nagyvállalatokkal szorosan együttműködve dolgozzuk ki, ezzel megteremtve a résztvevőink azonnali elhelyezkedését.

Magas várható jövedelem

Szerződött partnereinknek köszönhetően résztvevőink már kezdőként is kimagasló fizetéseket érhetnek el Magyarországon és Európa számos országában is.

Belföldi és külföldi munkalehetőségek

Több mint 50 szerződött partnerünk várja végzett résztvevőink jelentkezését főként Németországban, Hollandiában és Ausztriában, de számos kiemelt pozíció elérhető Magyarországon is.

Gyakorlatias, használható tudás

Minden tanfolyamunkon arra törekszünk, hogy résztvevőink a lehető legjobban használható tudást kapják és a jövőben valóban kamatoztathassák azt leendő munkahelyeiken.

A képzésről

Mi a különbség az OKJ hegesztő és a minősített hegesztő képzés között?

A minősített hegesztő szakma- és munkaspecifikusan az adott munkára felkészítő tanfolyam, ebből adódóan rövidebb időn belül lehet megszerezni a választott eljárásból a nemzetközi minősítést.

Választható eljárások:
- 135: fogyóelektródás aktív védőgázos ívhegesztés (CO2)
- 141: volframelektródás védőgázos ívhegesztés (AWI)
- 111: bevont elektródás ívhegesztés

A nemzetközi minősítő képzést kinek ajánljuk?

Azon emberek számára, akik a hegesztésben már alapszintű tudással rendelkeznek, vagy azon egyének számára, akik konkrét munkára szeretnének felkészülni. Ehhez megfelelő személyi és tárgyi feltételeket tudunk biztosítani a minősített hegesztő képzésünkön. A képzést, felkészítést a Gransol Akadémia biztosítja Önöknek, a vizsgáztatást az erre a kijelölt akkreditált szervezet végzi. Nemzetközi sok éves tapasztalattal rendelkező oktatóink folyamatosan felmérik a résztvevők tudását, ügyességét. Mindenki a korábban megszerzett tudásához mérten részesül a képzésben, így nem szabunk határokat az elérendő minősítésben. Ha valakinek van előképzettsége, vagy volt korábban minősítése egy magasabb szint elérésére is van lehetősége, ilyen például a csőhegesztés. A minősített hegesztőkre belföldön és külföldön is nagy igény mutatkozik, ezért a képzés elvégzését követően igen magas az elhelyezkedési arány, amiben cégünk munkaerő-piaci együttműködésen keresztül a tanulók segítségére tud lenni.

A képzés alapvető célja

Szakma- és munkaspecifikusan az adott munkára felkészítés, ebből adódóan rövid időn belül lehet megszerezni a választott eljárásból és anyagminőségből a nemzetközi minősítést. Azon emberek számára ajánljuk, akik a hegesztésben már alapszintű tudással rendelkeznek, vagy, akik konkrét munkára szeretnének felkészülni. Ehhez megfelelő személyi és tárgyi feltételeket tudunk biztosítani a minősített hegesztő képzésünkön.

A képzés időtartama és a jelentkezés feltételei

Megszerezhető dokumentum:
Nemzetközi minősítés

A tanfolyamra jelentkezés feltételei:
- Nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
- orvosi alkalmassági igazolás
- 18. életév betöltése

A vizsga jelentkezés feltételei:
A gyakorlati órákon való legalább 90%-os részvétel esetén.

Az egyes tanfolyamok időtartama, időbeosztása belső képzés esetén:
- Gyakorlati óraszám: 150 óra
Az óraszámok tartalmazzák a vizsganapot is. Vagyis az elmélet 3 nap (3*8=24 óra + 4 óra a vizsganapján, a gyakorlat 11 nap (11*8=88 óra + 4 óra a vizsga napján). Az időbeosztás megbeszélés tárgyát képezheti. Péntek délután 16-től este 20-ig, valamint szombaton reggel 8-tól délután 16-ig., ami az Önök igényeinek megfelel

A tanfolyam indításához szükséges minimum és maximum létszám

A képzés hatékony lebonyolítása érdekében, nem célszerű nagy létszámú csoportot indítani, tapasztalataink alapján 10-15 fős csoportok az ideálisak. Ennek megfelelően a minimum létszám 10 fő, maximum 15 fő.

A már elindított tanfolyam esetén a becsatlakozás lehetőségei és feltételei, az ehhez nyújtott egyéb szolgáltatás (konzultáció, esetleges pótvizsga):

A tanfolyamhoz becsatlakozási lehetőség nem javasolt. Pótvizsgára van lehetőség, a kiváló nemzetközi oktatóink mindenkire egyénileg szabják a gyakorlati vizsgát, a vizsga napján nem szokott ebből probléma lenni. De amennyiben nem sikerül a vizsga a helyszínen még újrapróbálkozhat.

Képzés költsége tartalmazza:

Anyag- és eszköz biztosítása:

- hegesztő gépek (professzionális gépek)
- védőfelszerelések (hegesztőkesztyű, bőrkötény, fejpajzs) gyakorló lemezek, csövek
- hozaganyagok, a választott eljárásnak megfelelően: huzal, AWI pálca
- védőgázok, a választott eljárásnak megfelelően
- a gyakorlathoz szükséges kiegészítők: kalapács, salakoló kalapács, satu, csiszoló-vágókorongok, flex, védőüvegek, fogó, drótkefe, reduktor, köszörű
- elmélethez szükséges tananyag, tankönyv

A tanúsítás menete

1. A minősítés (vizsgálat):

Az elméleti és gyakorlati vizsgán szereplő feladatokat a kinevezett szakértő felügyelete mellett a vizsgázók önállóan oldják meg. Erre a vizsga megkezdésekor kihirdetett időkeret áll rendelkezésre. Cégünk kötelezettséget vállalt arra, hogy a helyszínen biztosítja a minősítő vizsga lefolytatásához szükséges gépeket, berendezéseket, engedélyezett vizsgahelyet, alapanyagokat, hozaganyagokat és segédanyagokat, valamint a megfelelő utasításokat (WPS, BPS). Ha az előírt feltételek nem teljesülnek, akkor a minősítést végző szakértő jogosult a vizsga megszakítására. Ilyen esetekre cégünk vizsgagaranciát vállal. A vizsgázóknak hivatalos dokumentummal (pl.: személyi igazolvány) igazolniuk kell személyazonosságukat.

2. A tanúsítvány kiadásának a menete:

A szakértő által hivatalosan rögzített eredmények kiértékelésre kerülnek. Minden követelmény teljesülése estén a Gransol Akadémia kiállíttatja a megfelelő tanúsítványt az erre jogosult vizsgaközponttal. Az érvényességi tartomány és az érvényességi idő az alapul vett szabványnak és az érvényes jogszabályoknak felel meg.

3. Közzététel:

A kiadott tanúsítványokról a Gransol Akadémia és a vizsgaközpont nyilvántartást vezet. A tanúsítás ténye felsorolásszerűen nyilvánosságra hozható.

4. Jelentési kötelezettség:

Cégünknek minden a tanúsított termékkel kapcsolatos kifogást, valamint az ezzel kapcsolatos helyesbítő intézkedést dokumentálnia kell és ezeket az információkat a tanúsító számára elérhetővé kell tennie.

Megtérülő

Külföldi és belföldi cégek lehetőséget nyújtanak, hogy akár a képzés ideje alatt, vagy végezetével résztvevőink elhelyezkedjenek. Így a befektetett tanfolyamdíj rövid időn belül megtérül.

Munka és családbarát

Rugalmas oktatási rendszerünknek köszönhetően munka és család mellett is végezhető.

Kamatmentes részletfizetés

Nem kell egy összegben befizetni a tanfolyam díját, hanem havonta egyenlő részletekben is fizethető.